• info@weleveld.nl

Wolven op Weleveld

wolven in donkerWolven op een maisveld

Op Landgoed Weleveld staan twee wolven, een creatie van Eric Kwint uit 2003. Ze zijn gemaakt van staal en staan midden op een van de maisakkers van het landgoed. In de zomer zijn ze niet te zien. Dan staan ze verstopt tussen het mais. In de winter komen ze tevoorschijn.

 

Symbool voor Weleveld

wolven op weleveldDeze wolven staan symbool voor Weleveld. Het oorspronkelijke wapen van Weleveld dat van voor 1300 dateert, vertoont niet voor niets een rode wolf op een gouden veld. Weleveld heeft met wolven te maken. De naam Weleveld komt van Welfsveld en dat betekent wolvenveld.

Bij de reconstructie van de binnengracht van de havezate in 1994 werd een wolfskaak gevonden.

Geest van de Rode Wolf

Geest van de Rode WolfSinds eind 2015 staat een kunstwerk van Carel Harberink in het bos langs het Weleveldervoetpad. Het heet De Geest van de Rode Wolf. Helaas heeft het in oktober 2017 bezoek gehad van vandalen waardoor de Wolf niet meer zo fier staat als eerst.

 

 

 

 


Landgoed Weleveld is particulier eigendom. Stichting Weleveld behartigt de belangen van het landgoed. Het landgoed is vrijwel geheel opengesteld. U bent dan ook van harte welkom om te komen genieten van dit authentiek stukje Twente.