• info@weleveld.nl

Te zien op Landgoed Weleveld

Op Landgoed Weleveld is veel te zien. Om te beginnen kunt u natuurlijk genieten van de natuur en het landschap. Via een van de vele wandelpaden kunt een mooie wandelingen maken. Een voorbeeld van zo`n mooie wandelroute is het Kloosterpad Zenderen.REEBOK - kopie

Natuur

Het landgoed heeft een grote natuurlijke, cultuurhistorische en landschappelijke waarde. Diverse stukken zijn ingericht als wildakkers. Het zijn stukjes natuur die met rust worden gelaten. Ze zijn geliefd bij reeën, hazen, egels, kraaien, konijnen en fazanten. Soms zijn hier vossen te zien.

Flora en Fauna

U kunt op Weleveld veel (opvallende) dieren en planten waarnemen. Vooral voor vogels is het landgoed ideaal. Bijvoorbeeld spechten, aalscholvers, bosuilen, verschillende eendensoorten en zelfs het ijsvogeltje zijn waargenomen.

Er zijn prachtige lanen die de structuur van het landgoed vormgeven. De poelen hebben een rijk waterleven met kikkers en padden.

In de landschapsvisie kunt u meer lezen over het behoud van natuur en landschap voor de toekomst.

Te zien op landgoed Weleveld:

De huisplaats op Weleveld
Landweer op Weleveld
Middeleeuws Weleveld
Wolven op Weleveld


Landgoed Weleveld is particulier eigendom. Stichting Weleveld behartigt de belangen van het landgoed. Het landgoed is vrijwel geheel opengesteld. U bent dan ook van harte welkom om te komen genieten van dit authentiek stukje Twente.