• info@weleveld.nl

WAT fietsroute

wat fietsroute

WAT fietsroute

De WAT fietsroute, van 33 kilometer, dankt haar naam aan de drie landgoederen Weleveld, Huis Almelo en Twickel, respectievelijk gelegen bij Borne, Almelo en Delden. Het gebied tussen deze drie plaatsen ligt in het hart van Twente en heeft nog veel kenmerken van het fraaie Twentse landschap compleet met historische boerenerven, essen, beken, kloosters en landgoederen.

Bedreiging landschapWAT fietsroute

Borne, Almelo en Delden groeien en de uitdijende verstedelijking met bedrijventerreinen, woningen en wegen vormt een bedreiging voor het fraaie landschap. Al fietsend kunt u nu nog genieten van een mooi en open landschap.

Initiatief fietsroute

De fietsroute is een initiatief van de eigenaren van de landgoederen Weleveld, Huis Almelo en Twickel. Het initiatief werd gesteund door de Rotary. Doel van de route is niet alleen een aangename fietstocht door een mooi landschap. Ook hopen de initiatiefnemers op bewustwording van de schoonheid van dit gebied. Nu en de toekomst wordt veel politieke discussie gevoerd over het gebied. Behoud van het landschap staat voor Weleveld en de andere landgoedeigenaren voorop!

De route

De fietsroute is ondertussen helaas wat verouderd en moeilijk te verkrijgen. Het was te verkrijgen bij de plaatselijk VVV`s en landgoedwinkel Twickel. We zijn aan het kijken of we een herziene versie kunnen uitbrengen.

De oorspronkelijke route is 33 km lang en heeft meerdere opstappunten.


Landgoed Weleveld is particulier eigendom. Stichting Weleveld behartigt de belangen van het landgoed. Het landgoed is vrijwel geheel opengesteld. U bent dan ook van harte welkom om te komen genieten van dit authentiek stukje Twente.