• info@weleveld.nl

Kloosterpad Zenderen

Kloosterpad Zenderen

Kloosterpad Zenderen

U kunt prachtige wandelingen maken op Landgoed Weleveld. Bijvoorbeeld over het Kloosterpad Zenderen. Het Kloosterpad Zenderen voert langs alle belangrijke historische en religieuze punten. De route loopt door de bossen en over de velden van Hertme en Zenderen.

MARIAKAPELHet Kloosterpad gaat dwars door de natuur en voert u tegelijkertijd langs de religieuze historie van Zenderen. De routes voeren langs culturele, religieuze en bijzondere natuurwaarden van de dorpen Hertme en Zenderen. De route kan alle dagen worden gelopen en met de uitvoerige beschrijving erbij is het Kloosterpad Zenderen een adembenemende wandeling.

Langs drie kloostersKloosterpad Zenderen weleveld

Het Kloosterpad Zenderen is een zeer bijzondere meditatieve wandelroute die de 3 kloosters van Zenderen ( Karmelietenklooster – Carmelitessenklooster en Bezinningscentrum de Zwanenhof) met elkaar verbindt. Ook de kerken van Zenderen en Hertme liggen aan de wandelroute. Tevens gaat de route door de prachtige natuur van Landgoed Weleveld.

Afstanden 5, 8 of 11 kilometer

De  wandelaar  loopt over de schouwpaden van de Bornsche en de Oude Bornsche Beek. Vooral in de herfst een lust voor het oog. U kunt kiezen uit diverse afstanden. Dit is naar keuze 5, 8 of 13 km. De route kan alle dagen worden gelopen en met de uitvoerige beschrijving erbij is het Kloosterpad Zenderen een adembenemende wandeling. Ook kan deze route gefietst worden (14,8 km).

Routeboekjes met veel informatie over bezienswaardigheden onderweg, zijn onder meer verkrijgbaar bij de VVV Borne en de Zwanehof.

Meer over het Kloosterpad Zenderen op deze site

 

Kloosterpad Zenderen

Kloosterpad Zenderen

 


Landgoed Weleveld is particulier eigendom. Stichting Weleveld behartigt de belangen van het landgoed. Het landgoed is vrijwel geheel opengesteld. U bent dan ook van harte welkom om te komen genieten van dit authentiek stukje Twente.